Friday, March 26, 2010

Happy Buddha

har jeg blitt kalt ved noen anledninger av noen av damene som skal selge meg en t-shirt eller dress eller noe i Hoi An, samtidig som dem tar meg på magen. Kan vel tyde på at jeg ikke har gått ned noe i Asia på tross av litt magetrøbbel og sunn asiatisk mat, dog er den god så det blir av og til litt mye kanskje, billig og.
DSC_0526Har vært i Hoi An tre netter og 2,5 dag, er en alle tiders by, relativt stille og rolig. Hoi An er stedet hvor alle bør handle seg dress, skjorter, kjoler, du får det billig og bra og en perfekt kopi av hva som helst du kan finne i ett blad. Men ettersom jeg har en ett år gammel dress så skal jeg ikke ha noen flere dresser, spiller ikke noen rolle om en får en dress til 600 kroner når en ikke trenger det. Hotellet vi bor på, Hoi Au, har den vennligste resepsjonstjenesten jeg noen gang her vært borti, to vakre jenter som fronter hotellet, dem er til å bli fullstendig betatt av.
DSC_0442 Finner ut at det er dykkemuligheter i Hoi An, bonusdykk som jeg ikke hadde regna med, så selvsagt tar jeg meg en tur under vann da. Har en flott dag på sjøen og ute på Cham Island, selv om dykkinga ikke er noe å skryte av pga dårlig sikt, 2-7 meter, dog deilig å være i sjøen. God lunsj og avslapping i hengekøya i etterkant til vi reiser over til fastlandet igjen.
Dagen etter, torsdag 25/3, er dagen kommet for kokkekurs i Vietnamesisk mat, dvs en liten smekebit i alle fall. Er eneste elev og blir henta av kokkejenta litt over kl 10 på en scooter (selvsagt). Vi tar turen til markedet først for å handle råvarer og ha en gjennomgang av hvordan en finner de beste grønnsakene og beste kjøttet. Litt annen kontroll hjemme, så ikke helt nødvendig, men av og til er det nå godt å vite litt mer. Turen videre går til kjøkkenet hvor vi lager tre retter sammen, ganske så fort gjort ettersom det er bare meg. Lager faktisk tre retter på under en time, helt fantastisk. Godt blir det og, lager sursøt kyllingsuppe, vårruller med svinekjøtt og fisk i bananblad (kan byttes ut med sølvpapir), godt som sagt og furundra over hvor lita tid det tar. Se om jeg rekker ett kokkekurs når jeg kommer til Bankok igjen, har noen dager der før hjemreise.
DSC_0509 Resten av tiden har vært brukt til litt tid ved bassenger på hotellet, en liten sykkeltur, noen gode billige måltider. (Får en treretters middag til ca 12-15 kroner, og det er god kvalitetsmat, helt utrolig.)   Shoppa litt jeg og faktisk, lommebok, t-shirt, spisepinner, litt nyttige småting, og ellers kikka rundt og sagt høflig nei takk til en regge iverige selgere av alt fra billig øl til 2 kroner til dresser til 600 kroner, ja – fikk meg og en alle tiders hårklipp og barbering til 45 kroner. Hoi An, er ett godt sted å være, og så absolutt ett av stedene jeg gjerne reiser tibake til for å være litt lenger. 
Saigon eller Ho Chi Min er neste stopp, 2 netter bare før vi stikker videre til Kambodia på søndag den 28/3.

No comments: