Saturday, November 07, 2009

Mendoza, Argentina 5/11-8/11-09

Har vel egenlig mine tre siste dager av turen med Oasis sin store gule lastebil her i Mendoza, dvs går offisielt av turen i Santiago på søndag 8/11, uoffisielt går jeg av turen onsdag 11/11 da de andre pluss nye folk forlater meg i Santiago.

Menoza, en stor by som egenlig ikke er så mye å se, er en standard moderne storby, i hvert fall etter norsk målestokk. Mendoza er mest kjent for vin, og skal være en av de større vinområdene i verden. Og vinen er det som bringer oss til Mendoza, og den smaker så absolutt godt, så finner du noen rødvin fra Mendoza på vårt kjære hjemligen vinmonopol så bør du prøve den, koster nok litt mer enn den billigste men meget drikkbare vinen jeg fikk her til den nette sum av 14 kroner.

Argentina er i tillegg til vin, fortsatt kjøtt. Koster ikke stort det heller, og en spiser seg mett på bare kjøtt på en resturant. Vi hadde vårt første resturantmåltid ute på byen kvelden vi kom hit, delte en kjøttmiddag for to og ei flaske vin med Charlie, det kom tilsammen på kroner 150,- Var  nå og litt andre saker enn kjøtt på den varmeplata vi fikk, litt blodpølse som smaker godt, litt lunger som smakte ok og det samme med hjertet, litt tarmer som smakte dritt, noe det og er en frakte kanal for, så det er kanskje ikke så rart. Må jo bare smake på det en får, uansett hva det er for noe.. Var og rikelig med kjøtt, og det var godt. så uten å smake en potet eller noen annet fra planterike så ble vi mer enn mette.

Har jo hatt noen rikholdige kjøttmåltider her, så tror at miit ønska vekttap har gått litt galt her for å være ærlig.

Fredagen ble brukt i sentrum, stort sett rusling i gågata med håp om å få brukt litt penger på shopping, men dem har siesta her fra 12/13 og til ca 17, så det er ikke lett å komme seg i noen butikk. Rekker ett par stykker, uten å finne noe å kjøpe. Siestan brukes til å spise lunsj og sitte på ett internett sted. Må komme meg tilbake til campen da jeg er på “kjøkkengruppe” for matlaging for dagen/kvelden.

Lørdagen er vindag, reiser ut til to vingårder for å se på hvordan vin blir lagd og prøvesmaking og en solid grilllunsj. Interessant å få ett innblikk i vinproduksjon. Vi besøker en liten familiegård, Cecchin, som produserer økologisk vin, god vin etter min smak. Kjøper en rød Malbec der for senere nytelse. Den andre vingården vi besøker er Finca Fichman, som er en stor produsent av vin, eller mer av en fabrikk enn den andre vi var på. God vin her og, og plukker med meg ett par flasker vin for til sammen 30 kroner derfra. Lunsjen, alt for mye kjøtt etter ett par empanadas, godt med vin til og det smaker alt for godt så fyller på alt for rikelig med mat må jeg vel innrømme, har tilogmed bittelitt salat til denne gangen.

Tenker meg egentig inn til sentrum på ettermiddagen, men blir ikke noe av, så henger på campen og skriver litt blogg i stedet, det må jo også til av og til, er bare at må finne en wifi så jeg får publisert litt blogginnslag i tillegg.

Finner nok det i Santigo - Chile, avreise dit i morgen kl 8, sen start med andre ord.

No comments: